Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017

15 december 2017

 

 

 

Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017

Ontwerpduo NIGHTSHOP creëert grote kerstboom op binnenplein museum

Met Rondom de boom 2017 start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe Rotterdamse kersttraditie. De komende jaren vraagt Museum Boijmans Van Beuningen ontwerpers of kunstenaars een kerstboom te ontwerpen voor haar binnenplein. Ook organiseert het museum rondom de boom activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Het Rotterdamse ontwerpduo NIGHTSHOP opent de eerste editie en geeft hun eigen invulling aan de boom.

Vanaf 12 december geeft NIGHTSHOP langzaam kleur aan een vijf meter hoge witte kerstboom met zeshonderd kerstballen. Het ontwerpduo kleurt de boom en versiering handmatig in met stiften. Tot 22 december is NIGHTSHOP elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur aan het werk en kan het publiek vragen stellen.

Feest van verbinding
Op vrijdag 22 december presenteert NIGHTSHOP de volledig gekleurde boom. Vanaf 17.00 uur tot en met 19.00 uur vinden rondom de boom verschillende activiteiten plaats en zijn er gratis soep en brood en warme dranken. Om interactie te stimuleren en begrip voor elkaar te vergroten worden activiteiten georganiseerd voor zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad. Denk aan een Gelukswandeling voor ouderen uit verzorgingstehuizen, een expositie en workshops Dialoogtekeningen van de Pauluskerk en speciale taalrondleidingen voor nieuwe Rotterdammers. In alle activiteiten staan de ontmoeting met de ander en het delen van verhalen centraal. Op de 22ste wordt het programma dan ook afgetrapt met een spoken word performance. Stichting Wereldvrouwen verzorgt de soep en vertelt bezoekers graag iets over de gerechten en hun achtergrond. Rondom de boom biedt ruimte voor de tradities, culturen en verhalen van alle Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – en hun diverse achtergronden. Vanaf 16.00 uur is Museum Boijmans Van Beuningen gratis toegankelijk. Ook de Boijman’s Wassalon draait een uurtje langer deze dag. Kortom een mooi programma met veel warmte, gezelligheid: een moment van samenzijn. Alle activiteiten van Rondom de boom 2017 zijn gratis toegankelijk.

Wens voor verandering
Museum Boijmans Van Beuningen roept in het kader van de designtentoonstelling Change the System iedereen op om hun dromen en wensen in te leveren. Met Change the System biedt het museum een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen, maar wat zie JIJ graag anders in het nieuwe jaar? Van 22 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers hun dromen en wensen bij de kerstboom van NIGHTSHOP achterlaten. Op 7 januari is een feestelijke presentatie van alle wensen tijdens een programma voor jong en oud.

Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017
Ontwerpduo NIGHTSHOP creëert grote kerstboom op binnenplein museum

Met Rondom de boom 2017 start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe Rotterdamse kersttraditie. De komende jaren vraagt Museum Boijmans Van Beuningen ontwerpers of kunstenaars een kerstboom te ontwerpen voor haar binnenplein. Ook organiseert het museum rondom de boom activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Het Rotterdamse ontwerpduo NIGHTSHOP opent de eerste editie en geeft hun eigen invulling aan de boom.

Vanaf 12 december geeft NIGHTSHOP langzaam kleur aan een vijf meter hoge witte kerstboom met zeshonderd kerstballen. Het ontwerpduo kleurt de boom en versiering handmatig in met stiften. Tot 22 december is NIGHTSHOP elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur aan het werk en kan het publiek vragen stellen.

Feest van verbinding
Op vrijdag 22 december presenteert NIGHTSHOP de volledig gekleurde boom. Vanaf 17.00 uur tot en met 19.00 uur vinden rondom de boom verschillende activiteiten plaats en zijn er gratis soep en brood en warme dranken. Om interactie te stimuleren en begrip voor elkaar te vergroten worden activiteiten georganiseerd voor zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad. Denk aan een Gelukswandeling voor ouderen uit verzorgingstehuizen, een expositie en workshops Dialoogtekeningen van de Pauluskerk en speciale taalrondleidingen voor nieuwe Rotterdammers. In alle activiteiten staan de ontmoeting met de ander en het delen van verhalen centraal. Op de 22ste wordt het programma dan ook afgetrapt met een spoken word performance. Stichting Wereldvrouwen verzorgt de soep en vertelt bezoekers graag iets over de gerechten en hun achtergrond. Rondom de boom biedt ruimte voor de tradities, culturen en verhalen van alle Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – en hun diverse achtergronden. Vanaf 16.00 uur is Museum Boijmans Van Beuningen gratis toegankelijk. Ook de Boijman’s Wassalon draait een uurtje langer deze dag. Kortom een mooi programma met veel warmte, gezelligheid: een moment van samenzijn. Alle activiteiten van Rondom de boom 2017 zijn gratis toegankelijk.

Wens voor verandering
Museum Boijmans Van Beuningen roept in het kader van de designtentoonstelling Change the System iedereen op om hun dromen en wensen in te leveren. Met Change the System biedt het museum een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen, maar wat zie JIJ graag anders in het nieuwe jaar? Van 22 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers hun dromen en wensen bij de kerstboom van NIGHTSHOP achterlaten. Op 7 januari is een feestelijke presentatie van alle wensen tijdens een programma voor jong en oud.

Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017
Ontwerpduo NIGHTSHOP creëert grote kerstboom op binnenplein museum

Met Rondom de boom 2017 start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe Rotterdamse kersttraditie. De komende jaren vraagt Museum Boijmans Van Beuningen ontwerpers of kunstenaars een kerstboom te ontwerpen voor haar binnenplein. Ook organiseert het museum rondom de boom activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Het Rotterdamse ontwerpduo NIGHTSHOP opent de eerste editie en geeft hun eigen invulling aan de boom.

Vanaf 12 december geeft NIGHTSHOP langzaam kleur aan een vijf meter hoge witte kerstboom met zeshonderd kerstballen. Het ontwerpduo kleurt de boom en versiering handmatig in met stiften. Tot 22 december is NIGHTSHOP elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur aan het werk en kan het publiek vragen stellen.

Feest van verbinding
Op vrijdag 22 december presenteert NIGHTSHOP de volledig gekleurde boom. Vanaf 17.00 uur tot en met 19.00 uur vinden rondom de boom verschillende activiteiten plaats en zijn er gratis soep en brood en warme dranken. Om interactie te stimuleren en begrip voor elkaar te vergroten worden activiteiten georganiseerd voor zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad. Denk aan een Gelukswandeling voor ouderen uit verzorgingstehuizen, een expositie en workshops Dialoogtekeningen van de Pauluskerk en speciale taalrondleidingen voor nieuwe Rotterdammers. In alle activiteiten staan de ontmoeting met de ander en het delen van verhalen centraal. Op de 22ste wordt het programma dan ook afgetrapt met een spoken word performance. Stichting Wereldvrouwen verzorgt de soep en vertelt bezoekers graag iets over de gerechten en hun achtergrond. Rondom de boom biedt ruimte voor de tradities, culturen en verhalen van alle Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – en hun diverse achtergronden. Vanaf 16.00 uur is Museum Boijmans Van Beuningen gratis toegankelijk. Ook de Boijman’s Wassalon draait een uurtje langer deze dag. Kortom een mooi programma met veel warmte, gezelligheid: een moment van samenzijn. Alle activiteiten van Rondom de boom 2017 zijn gratis toegankelijk.

Wens voor verandering
Museum Boijmans Van Beuningen roept in het kader van de designtentoonstelling Change the System iedereen op om hun dromen en wensen in te leveren. Met Change the System biedt het museum een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen, maar wat zie JIJ graag anders in het nieuwe jaar? Van 22 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers hun dromen en wensen bij de kerstboom van NIGHTSHOP achterlaten. Op 7 januari is een feestelijke presentatie van alle wensen tijdens een programma voor jong en oud.

Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017
Ontwerpduo NIGHTSHOP creëert grote kerstboom op binnenplein museum

Met Rondom de boom 2017 start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe Rotterdamse kersttraditie. De komende jaren vraagt Museum Boijmans Van Beuningen ontwerpers of kunstenaars een kerstboom te ontwerpen voor haar binnenplein. Ook organiseert het museum rondom de boom activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Het Rotterdamse ontwerpduo NIGHTSHOP opent de eerste editie en geeft hun eigen invulling aan de boom.

Vanaf 12 december geeft NIGHTSHOP langzaam kleur aan een vijf meter hoge witte kerstboom met zeshonderd kerstballen. Het ontwerpduo kleurt de boom en versiering handmatig in met stiften. Tot 22 december is NIGHTSHOP elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur aan het werk en kan het publiek vragen stellen.

Feest van verbinding
Op vrijdag 22 december presenteert NIGHTSHOP de volledig gekleurde boom. Vanaf 17.00 uur tot en met 19.00 uur vinden rondom de boom verschillende activiteiten plaats en zijn er gratis soep en brood en warme dranken. Om interactie te stimuleren en begrip voor elkaar te vergroten worden activiteiten georganiseerd voor zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad. Denk aan een Gelukswandeling voor ouderen uit verzorgingstehuizen, een expositie en workshops Dialoogtekeningen van de Pauluskerk en speciale taalrondleidingen voor nieuwe Rotterdammers. In alle activiteiten staan de ontmoeting met de ander en het delen van verhalen centraal. Op de 22ste wordt het programma dan ook afgetrapt met een spoken word performance. Stichting Wereldvrouwen verzorgt de soep en vertelt bezoekers graag iets over de gerechten en hun achtergrond. Rondom de boom biedt ruimte voor de tradities, culturen en verhalen van alle Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – en hun diverse achtergronden. Vanaf 16.00 uur is Museum Boijmans Van Beuningen gratis toegankelijk. Ook de Boijman’s Wassalon draait een uurtje langer deze dag. Kortom een mooi programma met veel warmte, gezelligheid: een moment van samenzijn. Alle activiteiten van Rondom de boom 2017 zijn gratis toegankelijk.

Wens voor verandering
Museum Boijmans Van Beuningen roept in het kader van de designtentoonstelling Change the System iedereen op om hun dromen en wensen in te leveren. Met Change the System biedt het museum een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen, maar wat zie JIJ graag anders in het nieuwe jaar? Van 22 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers hun dromen en wensen bij de kerstboom van NIGHTSHOP achterlaten. Op 7 januari is een feestelijke presentatie van alle wensen tijdens een programma voor jong en oud.

Boijmans start kersttraditie: Rondom de boom 2017
Ontwerpduo NIGHTSHOP creëert grote kerstboom op binnenplein museum

Met Rondom de boom 2017 start Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe Rotterdamse kersttraditie. De komende jaren vraagt Museum Boijmans Van Beuningen ontwerpers of kunstenaars een kerstboom te ontwerpen voor haar binnenplein. Ook organiseert het museum rondom de boom activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen. Het Rotterdamse ontwerpduo NIGHTSHOP opent de eerste editie en geeft hun eigen invulling aan de boom.

Vanaf 12 december geeft NIGHTSHOP langzaam kleur aan een vijf meter hoge witte kerstboom met zeshonderd kerstballen. Het ontwerpduo kleurt de boom en versiering handmatig in met stiften. Tot 22 december is NIGHTSHOP elke dag tussen 13.00 en 16.00 uur aan het werk en kan het publiek vragen stellen.

Feest van verbinding
Op vrijdag 22 december presenteert NIGHTSHOP de volledig gekleurde boom. Vanaf 17.00 uur tot en met 19.00 uur vinden rondom de boom verschillende activiteiten plaats en zijn er gratis soep en brood en warme dranken. Om interactie te stimuleren en begrip voor elkaar te vergroten worden activiteiten georganiseerd voor zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad. Denk aan een Gelukswandeling voor ouderen uit verzorgingstehuizen, een expositie en workshops Dialoogtekeningen van de Pauluskerk en speciale taalrondleidingen voor nieuwe Rotterdammers. In alle activiteiten staan de ontmoeting met de ander en het delen van verhalen centraal. Op de 22ste wordt het programma dan ook afgetrapt met een spoken word performance. Stichting Wereldvrouwen verzorgt de soep en vertelt bezoekers graag iets over de gerechten en hun achtergrond. Rondom de boom biedt ruimte voor de tradities, culturen en verhalen van alle Rotterdammers – en niet-Rotterdammers – en hun diverse achtergronden. Vanaf 16.00 uur is Museum Boijmans Van Beuningen gratis toegankelijk. Ook de Boijman’s Wassalon draait een uurtje langer deze dag. Kortom een mooi programma met veel warmte, gezelligheid: een moment van samenzijn. Alle activiteiten van Rondom de boom 2017 zijn gratis toegankelijk.

Wens voor verandering
Museum Boijmans Van Beuningen roept in het kader van de designtentoonstelling Change the System iedereen op om hun dromen en wensen in te leveren. Met Change the System biedt het museum een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen, maar wat zie JIJ graag anders in het nieuwe jaar? Van 22 december tot en met 7 januari kunnen bezoekers hun dromen en wensen bij de kerstboom van NIGHTSHOP achterlaten. Op 7 januari is een feestelijke presentatie van alle wensen tijdens een programma voor jong en oud.