Redactie Buurtkrant

De Buurtkrant bestaat 50 jaar, komt 10 keer per jaar uit en biedt informatie uit en over de buurt vanuit het perspectief van bewoners. Reportages over leuke initiatieven en evenementen, portretten van bijzondere mensen, voorstellen voor een activiteit of een aanpak, en als dat nodig is kritische stukken over het beleid van Woonstad, de gebiedscommissie en de Gemeente. Onder het motto ’t Kan ook anders. Vaste rubrieken zijn:

• van de straat geplukt: portret van een bewoner
• de geschiedenis van het Ouwe Westen in Duizend Voorwerpen
• goed wonen: huisvesting- en huurkwesties
• frisse lucht en droge voeten: groeninitiatieven en duurzaamheidsacties
• de magie van de wijk: samenleven en publieke ruimtes

De achterpagina wordt ter beschikking gesteld aan iemand die over een langere periode wil schrijven over een speciale kant van het Oude Westen. Na de culturele nachtelijke rafelranden (André Hart), het groen (Anna Penta) en de ontmoetingsplekken (Madelon Stoele) gaat het nu over kunst en cultuur. Met bijdrages van o.a. Serpil Karisli en de Herenplaats.

Pagina 4 en 5 hebben we verhuurd aan instellingen in de buurt. Met dat geld, plus nog wat geld van de gemeente, kunnen we de drukker en de vormgever betalen. Verder gebeurt alles op vrijwillige basis, dus onbetaald.

 

Buurtkrant online

In het media-archief vind je alle buurtkranten vanaf 1970.

De redactie

Het redactiewerk: Rob van der Meulen, Marianne Maaskant,  Marion van der Schaft, Gina Thijsse, Julia Stoevelaar, Annemieke Jansen, Felix Quartero. Sarah Mourad, en Haroen Reniers

De interviewende/schrijvende vaste medewerkers: Petra van den Berg, Alma Breve, Katinka Broos, Paul Claessens, Mariette Groot, Bart Isings, Serpil Karisli, Wilma Kruger, Corrie Kreuk, Anne Raangs en Haroen Reniers, Octavio Santos, Marieke Stein en Joke van der Zwaard.

Productie: Jim van der Put

Fotografie: Marianne Maaskant en anderen

De Buurtkrant heeft een oplage van 5000 en wordt huis aan huis verspreid en in stapeltjes op diverse publieke binnenplekken gelegd.

De verspreiding loopt via  vrijwilligers die soms 1 of meerdere straten bezorgen.

Mensen met (ideeën voor) een stuk in de Buurtkrant, kunnen mailen naar buurtkrantow1@gmail.com

De Buurtkrant wordt medemogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Rotterdam Centrum