Duurzaam algemeen

Werkplaats duurzaam

In het Oude Westen zetten vele bewoners zich individueel of in groepsverband in voor een duurzame wijk: van vergroening, aandacht voor hergebruik, tot collectieve zonnepanelen en bewustwording van energieverbruik.

Op de begane grond in het gebouw van de Aktiegroep wordt een speciale plek ingericht die bewoners kunnen gebruiken om samen te komen, ervaringen te delen en nieuwe initiatieven op te zetten. We gaan er spreekuren, lezingen en workshops organiseren en experts en interessante praktijkvoorbeelden uitnodigen. We bouwen verder aan een netwerk van bewoners en experts die zich inzetten voor verduurzaming van onderop. Ook willen we de samenwerking met bewonersgroepen uit andere wijken versterken om zo de  krachten te kunnen bundelen.

De Aktiegroep streeft naar een duurzame renovatie van het pand aan de Gaffelstraat die fasegewijs wordt uitgevoerd en deels in zelfwerkzaamheid wordt uitgevoerd. De Werkplaats Duurzaam loopt op dit programma vooruit en wandelt letterlijk en figuurlijk met dit programma mee.

Duurzaam010

Gemeente Rotterdam heeft een website gelanceerd waarbij alle informatie over Duurzaam op één plek te vinden is.

Duurzaam010: website over duurzaamheid van de gemeente Rotterdam

Je kunt dan kiezen op het blokje ‘Wat kan ik doen?’ en/of  ‘Subsidies en leningen. Hieronder een instructie. Let op! Je kunt niet op de plaatjes klikken.

Maak dan een keuze in het menu 'Ik ben..:

Maak dan een keuze uit de onderwerpen