Er ligt weer een WOW-tje in de brievenbus!

29 mei 2020

De afgelopen periode zijn we als samenleving echt wel op hold gezet. De sociale contacten, de activiteiten de verdere plannen etc. Toch mogen we erg trots zijn op de verschillende initiatieven die door organisaties en betrokken bewoners uit de wijk zijn georganiseerd. Voor sommige activiteiten zijn WOW-tjes verzameld en ingezet.

Een aantal voorbeelden: Buurtbistro Laurensius verzorgde persoonlijk contact en maaltijden in de Saftlevenbuurt. Ook Pameijer ( Klus en Werk) heeft zich enorm ingezet om de contacten in de buur te onderhouden en een lunchpakketje aan te bieden.  In Adrianastraat hebben bewoners het binnenplaats opgeleukt met nieuwe plantjes.  Ook op de binnenplaats van de Coolsestraat/Coolsedwarsstraat hebben de bewoners een grote schoonmaak gehouden en de bloembakken gevuld.

In de Drievriendenstraat zijn bewoners WOW-tjes aan het verzamelen om een buurtfeestje te organiseren. Speeltuin Weena spaart Wowtjes voor een grote activiteit. In beide gevallen is het hoe en wat precies natuurlijk afhankelijk van de door de RIVM gestelde maatregelen.

De versoepeling van de maatregelen, maakt meerdere activiteiten weer mogelijk. Verzamel WOW-tjes voor jouw buurtprojecten, dien een plannetje in en als deze aan de voorwaarden voldoet kan deze ook uitgevoerd worden.

Werkwijze

Bedenk een initiatief en verzamel WOW-cheques of andersom. JE HOEFT NIET MEER NAAR WOONSTAD OM DE CHEQUES TE VERZILVEREN.
Dien jouw initiatief MINIMAAL 3 WEKEN VOOR DE UITVOERING van de activiteit in bij de Aktiegroep t.a.v. Natalie Dupon.

Maandag of vrijdags | Gaffelstraat 1. Bel van te voren voor een afspraak: 010.4361700

Dit kan ook per mail natalie@aktiegroepoudewesten.nl
Beschrijf daarbij het volgende:
– Naam en Adres initiatiefnemer
– Startdatum en einddatum activiteit
– Beschrijving van de activiteit
– Wat je denkt te bereiken met jouw activiteit

Beoordeling

De ingediende initiatieven worden beoordeeld door De Aktiegroep (Natalie Dupon) De wijknetwerker (Tom Warnik) en Woonstad (Stefan Blokker)

Bij de beoordeling wordt er naar de volgende voorwaarden gekeken:
• Is het een activiteiten die leefomgeving verfraaid?
• Is en activiteit die de participatie en integratie bevorderd?
• Of is een wijkactiviteiten op het gebied van kunst en -cultuurparticipatie?

Let op!

Per activiteit mag er maar 50,- euro aan eten/drinken besteed worden.
De verzilverde WOW-tjes van 2019 kunnen nog meegenomen met de nieuwe WOW-cheques van 2020