Welkomproject

Wat is het welkomproject?

Het Welkomproject Oude Westen dat in 1996 startte, is een initiatief van Aktiegroep Het Oude Westen in samenwerking met Woonstad Rotterdam om nieuwe bewoners welkom te heten.

Een groep vrijwilligers die veel over de wijk kunnen vertellen, wijzen nieuwe bewoners de weg in deze bijzondere en actieve wijk in het centrum van Rotterdam.

Werkwijze

In het verleden werden nieuwe bewoners via Woonstad Rotterdam aangemeld bij het Welkomproject. Helaas mag Woonstad sinds het aanscherpen van de privacyregels geen adressen van nieuwe bewoners meer doorgeven.

Wij gaan nu zelf actief op zoek naar nieuwe bewoners, door hen aan te schrijven via de adressen die geadverteerd zijn op Woonnet Rijnmond of Funda.

Daarnaast informeren we nieuwkomers over het welkomproject via de Buurtkrant. Zij kunnen zich melden als ze het leuk vinden om een bezoek aan huis te ontvangen. Zij krijgen dan een map me allerlei informatie uit de wijk en een bloemetje. En als er vragen zijn kunnen ze direct verder geholpen worden.

Daarnaast worden er wijkwandelingen georganiseerd om het Oude Westen beter te leren kennen.

Zo weten nieuwe bewoners op een snelle manier hun weg te vinden in het in de wijk en maken ze kennis met de vele initatieven en activiteiten die er te doen zijn en krijgen ze de kans om zelf ook mee te gaan doen.