Dierenhof

Dierenhof

Midden in het Wijkpark, ter hoogte van de Gouvernedwarsstraat, bevindt zich de  Dierenhof. De Dierenhof lijkt op een mini-kinderboerderij, waar wijkbewoners in aanraking komen met natuur en dieren.

Maak hier kennis met de dieren!

De Dierenhof wordt volledig door vrijwilligers gerund, een groep van meer dan 20 vrijwilligers uit binnen -en buitenland. 7 dagen per week zorgen vrijwilligers voor kippen,  geiten,  schapen,  cavia’s,  konijnen en kat. Ook zorgen ze dat alles rond de Dierenhof  geregeld wordt: regelmatige controles door de dierenarts; bestellingen van onder andere hooi, stro en voer; mestafvoer en een gevuld rooster.

Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Binnen kan een mandje groen gehaald worden, waarmee de geiten en schapen buiten gevoerd mogen worden.  Voor de kinderen zijn er binnen ook spelletjes en kleurplaten.

Tevens is de Dierenhof een Kinderzwerfboekstation. https://kinderzwerfboek.nl/ en kunnen er kleine elektrische apparaten worden ingeleverd om gerecycled te worden.https://wecycle.nl

Contact

Dierenhof Oude Westen Gouvernedwarsstraat1 | 010.4367101 | Contactpersonen: Wendela of Melanie  dierenhof@aktiegroepoudewesten.nl