Energiecoaches

Energiecoaches van het Oude Westen

De energierekening wordt steeds hoger. Minder energie gebruiken is ook CO2-uitstoot verminderen. Besparen op je energieverbruik is daarom goed voor je portemonnee én het milieu. Om wijkbewoners hierbij te helpen zijn vanuit de Aktiegroep het Oude Westen energiecoaches actief. Energiecoaches zijn bewoners die andere wijkbewoners energiebesparende adviezen op maat geven.

In het bovenstaande filmpje kom je meer te weten over de aanpak van de energiecoaches van het Oude Westen.

In de digitale folder energiecoaches Oude Westen kun je alle informatie nog eens nalezen.

Wil je ook gratis advies over besparen op je energierekening?

Besparen op je energierekening kan gemakkelijk met de handige tips van de energiecoaches van de Aktiegroep het Oude Westen.

De energiecoach maakt een afspraak met je om langs te komen. Samen kijken jullie naar je energierekening, en wat je in en om het huis kan doen om die omlaag te brengen. Dat kan door zuinigere spullen, maar ook door net even slimmer om te gaan met bijvoorbeeld de verwarming en je apparaten. Je wordt bewust en kijkt samen wat werkt voor jou en je gezin / de mensen waar me mee woont.

Zelf energiecoach worden?

Elk jaar worden bewoners opgeleid tot energiecoach. Ook brengt de Aktiegroep het Oude Westen alle energiecoaches regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en gezamenlijke activiteiten te ontplooien. De ambitie is om de komende 5 jaar minimaal 300 wijkbewoners adviezen op maat te geven. Langzaam maar zeker zal de kennis zich verspreiden en een voedingsbodem in de wijk ontstaan voor verdere stappen naar aardgasvrij.

Meer weten over de werkwijze van de energiecoaches in het Oude Westen?

Woon of werk je in ander wijk en wil je meer weten over de werkwijze van de energiecoaches in het Oude Westen? Wat zijn de succesfactoren van de aanpak en waar met je op letten als je in je eigen wijk actief wordt?

Aktiegroep het Oude Westen helpt je graag verder.

Wil je ook hulp bij energiebesparing? Doe je mee of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Deef Kuijper Of loop eens bij ons langs of bel of 010- 436 17 00.

Energiebesparingstips

Door kleine aanpassingen te doen in je gedrag kun je al energie besparen en je rekening omlaag brengen. Als je bijvoorbeeld dagelijks 5 minuten in plaats van 9 minuten doucht, bespaar je per jaar al ruim 60 euro op water en gas. Naast korter douchen, kun je ook bijvoorbeeld de gordijnen ’s avonds dicht doen, elektrische apparaten en overbodige verlichting uitzetten. En zo zijn er nog veel meer tips! De energiecoaches denken graag met je mee!

Energiebesparende tips en instructiefilmpjes