Werkplaats Textiel

Werkplaats Textiel

Er is een groot overschot aan kleding op de wereld. Om langer met je kleding te kunnen doen is de Werkplaats Textiel opgezet. Want van oude stoffen kan je soms nog hele leuke dingen maken: zoals een spijkertas van het bovenste gedeelte van je spijkerbroek. Of met oude lapjes een creatief ontwerp maken. Kapotte kleding kan vaak opgepimpt of hersteld worden. Goed voor je portemonnee en voor het milieu. En superleuk om te doen!!

Bij de Werkplaats Textiel kun je alles leren over kledingreparatie en hergebruik van stoffen. Coördinator Emma Hazenak leert je de kneepjes van het vak: zoals het leren hoe je knopen moet aanzetten, een zoom verleggen, een rits inzetten, patroontekenen, werken met verschillende soorten steken .. enz..

Maar ook deelnemers nemen hun eigen kennis en expertise mee en denken met elkaar mee. Heb je een gat in je broek? Met elkaar worden dan veel creatieve oplossingen bedacht. Ben je nog niet zo handig met naald en draad? Hier leer je samen!

Er zijn werkmaterialen en er is een naaimachine aanwezig. Deelname is GRATIS en iedereen is van harte WELKOM! De koffie en thee staan klaar!!

Elke vrijdagochtend: van 10.00 u. – 11.00 u. workshops / 11.00 u. – 14.00 u. zelf / samen werken.