Wijkplein

Poort naar de wijk

Het Wijkplein is de plaats waar we activiteiten van, voor, door en met bewoners ondersteunen. Het is de poort van de wijk.

Onze actieve bewoners zorgen dat het Wijkplein elke dag op rolletjes loopt en doen bovendien nuttige werkervaring op. Zo zorgt de groep buurtwinkeliers ervoor dat de balie elke dag bemenst is. Zij ontvangen bewoners en bezoekers en staan hen te woord, beantwoorden de telefoon en houden de aanwezigheidsadministratie bij.

De gastheren/-vrouwen zorgen voor een kopje koffie of thee en dat bewoners zich thuis voelen. Al deze actieve bewoners worden door de Aktiegroep ondersteund en begeleid, zodat zij zowel als groep als op individueel niveau kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en de doelen die we met elkaar gesteld hebben en aan een prettige en professionele sfeer.

Broedplaats van bewonersinitiatieven

De wijkbewoners treffen elkaar hier. Zij worden geholpen door de professionals bij het ondersteunen van initiatieven en activiteiten, door het signaleren van kwesties, het leggen van verbanden, het assisteren bij het schrijven van aanvragen en het aanzwengelen van discussies.

Burenhulp

Daarnaast ondersteunen we individuele buurtbewoners bij het zelf oplossen van kleine problemen en verwijzen hen waar nodig door naar andere instanties.

Spreekuren

Naast dat iedereen op werkdagen van 9 – 17.00 u. binnen kan lopen met een vraag, zijn er momenteel drie spreekuren.

Spreekuur Wonen: elke dinsdag van 9.30 – 11.30 u.

Spreekuur Energie: elke donderdag van 9.30 – 11.30 u.

Spreekuur groen: elke laatste vrijdag van de maand van 10.00 – 11.00 u.