Mariannes Kijk Op De Wijk

Mariannes Kijk Op De Wijk

Marianne Maaskant is de vaste fotografe bij de Aktiegroep. Veel foto`s die in de Buurtkrant staan, op onze Website en op Facebook zijn door haar gemaakt.

De foto`s verdwijnen na een tijdje uit zicht en dat vinden we heel jammer. Want zij maakt unieke beelden van mensen en gebeurtenissen in het Oude Westen.

Daarom heeft ze vanaf januari 2024 een eigen plek gekregen op de website. Zodat iedereen die zichzelf nog eens terug wil zien, herinneringen wil ophalen of zomaar even wil kijken, er gemakkelijk bij kan!

10 februari 2024 Chinees Nieuwjaar

Het was weer feest op de West-Kruiskade en niet alleen voor de chinezen. Alles liep door elkaar. Op het Tiendplein had de organisatie van het Chinees Nieuwjaar, met de hoofdrol voor de draak, een soort tent opgezet. Daar waren verschillende optredens te zien. Zang, dans, de draak, tegenwoordig mogen de vrouwen ook met de draak lopen, tai-chi, een drakendanser en een meisje wat de Chineese harp bespeelde. Onderweg werd er nog een kunstwerk onthuld.

In het voorportaal van het park stonden de kraampjes met souveniertjes en eten. Er waren oude trams ingeschakeld. Als je daar een goede plek had kon je alles voorbij zien komen. Het was echt feest en…. we boften met het weer.

19 december 2023 bowlen

Bericht van Deef:

Dinsdag 19 december 2023 zijn we met ongeveer 40 vrijwilligers gaan bowlen in de Oostervant. Als beloning voor hun inzet hebben we er samen een mooie en gezellige dag van gemaakt.

Er kon uiteraard worden gebowld, waarbij de teams een aantal maal door elkaar werden gehusseld. Voor degenen die niet wilden bowlen had Lieke een heus knutselhoekje ingericht waar mooie creaties werden gemaakt!

Natuurlijk waren er voldoende hapjes en kon iedereen met de daarvoor bestemde muntjes de hele middag/avond drankjes halen aan de bar.

Na de fanatieke bowlingsessies, waarbij Theo de hoogste score behaalde en zich vervolgens onder de tafel verstopte, werd er gezamenlijk gegeten.

Als verrassing hadden Paul en Anne een quiz in elkaar gezet met uiteenlopende vragen waar lang niet iedereen een (goed) antwoord op had. Middels het ouderwetse “petje op, petje af principe” kon de eenkoppige jury (Paul) goed in de gaten houden of er al dan niet werd valsgespeeld! De uiteindelijke winnaar werd onze meest recente vrijwilliger Emad. Met een beetje afkijken bij Theo (tot hij afviel) en goed geluk wist hij het tot de laatste 2 te schoppen. Middels een benaderingsvraag sleepte hij de overwinning in de wacht. Na zijn moedige speech (hij is hard bezig met het leren van de Nederlandse taal), nam hij zijn prijs in ontvangst (doos met heerlijke chocolade), en deelde dit met iedereen.

Het was een gezellige en geslaagde dag. Bij vertrek kreeg iedereen een mooi presentje en een bedankkaartje.

Op naar weer een mooi jaar met al onze vrijwilligers zou ik zeggen!

7 december 2023 Dag van de Vrijwilliger

Vorig jaar  op 7 december werden de vrijwilligers  van het Oude Westen in het zonnetje gezet. En dat begon al vroeg. Om 10 uur werden de mensen al ontvangen bij de Aktiegroep met koffie en taart. Druk was het nog niet.” Die mensen komen later wel ” werd er al gezegd. Ik hoopte het wel , maar kon niet blijven omdat ik om twee uur bij Pameijer Klus en Werk werd verwacht. Daar was Engin om de mensen te ontvangen. En .. er was koffie en taart. Voor mij was dat niet zo goed, maar wel heel lekker. En daarna  werden er cadeautjes uitgedeeld. Tot mijn grote verbazing kreeg ik er ook een. Dankjewel mensen van Pameijer.

Met de hele groep gingen we naar De Nieuwe Gaffel . Daar zou de foto-expositie van heel veel vrijwilligers uit de wijk geopend worden. Ik was zo benieuwd  naar wie ik allemaal op die foto s zou zien. Ik zag best veel vreemde gezichten, maar gelukkig stonden er tekstjes onder de foto s met waar de mensen vrijwilligerswerk doen.

De expo werd geopend door de wethouder van  Faouzi Achbar en Anna Maria Carbonaro. De foto`s waren gemaakt door Karin Oppeland. Ik vond het heel leuk om al die foto s te zien in hun eigen gouden lijstje. Iedereen kreeg zijn/haar foto en een notitieboek met gouden envelop.

De expositie blijf nog een tijdje hangen, je kan er dus nog naar toe.

Marianne.