Welkom Project Oude Westen!

27 maart 2015

Welkom Project

Het Welkom Project Oude Westen is een samenwerkingsproject tussen de Aktiegroep en Woonstad Rotterdam. Het project is in 1996 van start gegaan. Huurders van Woonstad die een nieuwe woning huren krijgen  bij het intakegesprek de vraag of ze een bezoek van de vrijwilligers van het Welkom project op prijs stellen. Twee vrijwilligers gaan bij de nieuwe bewoner langs met een map met allerlei informatie over de wijk en een bloemetje dat wordt geschonken door de bloemenzaak op het Tiendplein. De nieuwe bewoners kunnen hun vragen of opmerkingen over de woning of wijk doorgeven. Van elk gesprek wordt een verslag gemaakt dat wordt besproken in het overleg met Woonstad. Nieuwe bewoners weten op deze manier sneller hun weg te vinden in het Oude Westen.

Bij dit project zijn 10 vrijwilligers actief: Heleen, Nel, Shanaz, Amina, Samira, Najat, Prema, Rob, Wim en Jack.