Referendum “Meer of minder betaalbare woningen“

7 maart 2016

Aan de actieve bewoners van het Oude Westen

Beste mensen,

De woonvisie van wethouder Schneider is nu officieel.

We kunnen in actie komen!

Waarom?

Omdat er tot aan het jaar 2030 nog eens 20.000 betaalbare woningen verdwijnen in Rotterdam door sloop en verkoop van woningen. Dit op de 30.000 woningen die de afgelopen jaren al verdwenen zijn. Dit houdt in dat er bewoners die al jaren in Rotterdam wonen zouden moeten verdwijnen naar de randgemeenten.

Voor veel huurders wordt wonen in de stad onbetaalbaar en de wachtlijsten blijven stijgen, van vier naar acht, naar meer dan tien jaar!

Referendum “Meer of minder betaalbare woningen“

Hiertegen wordt een referendum gehouden. Eerst moeten er 1000 handtekeningen opgehaald worden en is het initiatief een feit, dan is er 6 weken om er nog eens 9000 bijeen te krijgen. Daarna is de Gemeente Rotterdam verplicht om dit referendum te organiseren.

We vragen hierbij vanaf morgen tot aan 17 maart aan jou om je handtekening te komen zetten in de buurtwinkel Gaffelstraat 1. We vragen hierbij ook om mee te doen om de 9000 handtekeningen mee op te gaan halen. Daartoe kun je je naam op de vrijwilligerslijst zetten. Voorbeelden van plekken om handtekeningen op te halen zijn: het Ruilpunt, de Leeszaal, het wijkpastoraat, de krachtvrouwen etc.

Maar ook als veel mensen aan hun buren vragen om te tekenen dan komt er een referendum!

We rekenen op jullie hulp. Kom deze week om je handtekening te zetten en geef je op als vrijwilliger voor het referendum.

Gina Thijsse

Namens Aktiegroep het Oude Westen