Erasmusspeld voor Heleen Flier

8 april 2016

  Bekijk hier het filmpje! https://youtu.be/YVmM5r-EvtQ

 

ERASMUS EN HELEEN Kennen jullie de Erasmusspeld? Dat is een onderscheiding van Gemeente Rotterdam. De gemeentelijk website zegt er dit over: ‘Erasmusspeld: deze speld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal en/of cultureel en/of economisch gebied op vrijwillige basis gedurende een lange aaneengesloten periode (minimaal tien jaar en minimaal 6 uur per week) verdienstelijk hebben gemaakt voor (een deel van) de Rotterdamse samenleving.’ Kennen jullie Heleen Flier? Zij was vroeger bibliothecaris van de bibliotheek in het Oude Westen en heeft zich daarnaast vele jaren ingezet voor Aktiegroep Oude Westen. Zelf ken ik Heleen van de Leeszaal, waar ze zich ook vanaf het begin voor heeft ingespannen, door mee te denken, boeken te ordenen, gastvrouw te zijn en taalles te geven. En, jullie voelden het vast al aankomen: gisteren werd aan Heleen door de voorzitter van de gebiedscomissie de Erasmusspeld uitgereikt (en opgespeld). Dat gebeurde in het gebouw van de Aktiegroep, tijdens een Aktiegroepcaf√©-avond, in een overvolle zaal. Tijdens die avonden leest Heleen al vele, vele jaren een verhaal van Toon Tellegen voor. Gisteren toevallig niet, omdat ze niet goed bij stem was. Nu werd zij zelf voorgelezen, door de voorzitter van de gebiedscommissie, over de redenen om haar de Erasmusspeld toe te kennen. Wij van de Leeszaal zijn natuurlijk erg trots op haar en feliciteren haar van harte. GEFELICITEERD HELEEN!! Je hebt hem dik verdiend!