Aktiegroepcafé van 26 mei 2016

2 juni 2016

 

Aktiegroepcafe 26 mei 2016

Het was weer een fijn Aktiegroepcafe! De opening door Toos en Koos, Tante Leeuwina die in april oma is geworden, dus eigenlijk tante/oma Leeuwina heet. Heel veel actualiteiten, een lach en een traan, want er werd ook afscheid genomen van een aantal mensen. Daarover straks meer.

 • Heleen las een prachtig verhaal voor over reizen..
 • De column van de Leeuw door Katinka Broos over het belang van het bestaan van de Aktiegroep haar geschiedenis en haar netwerk.
 • Een groep rebelse ouderen die zich niet laten kisten! In strijd voor het belang voor betaalbare, toegankelijke huisvesting voor ouderen.
 • Anders geregeld West Kruiskade, is een project waarbij er een aantal regels aangepast zijn ten aanzien van de openbare ruimte en verkeer, zoals het breder uitstallen van de kramen van de winkeliers en het ‘even’ kunnen stil staan met de auto op de West Kruiskade om mensen in en uit te laten stappen. Het blijkt toch niet zo succesvol te zijn en eigenlijk hele gevaarlijke verkeerssituaties op te leveren.  De West Kruiskade en de 1e Middelandstraat staan er al om bekent dat er veelvuldig dubbel geparkeerd wordt. Dit was verboden, maar werd toch gedaan. Nu het ‘even’ stil  staan toegestaan  is loopt het de spuigaten uit.  Fietsers moeten wijken voor auto’ s doe dubbel staan, vervolgens ook nog opletten of je van links ingehaald wordt door een auto die ook langs de dubbel geparkeerde auto moet staan, oja en er is ook nog een tram. We denken dat je daar wel een voorstelling van kunt  maken. Gelukkig zijn er nog geen onGELUKken ontstaan.
 • Toekomst van de Aktiegroep;  hierover vind u een apart nieuwsbericht op de website.
 • Tante Leeuwina werd verrast, omdat we even hebben stil gestaan bij de geboorte van haar kleindochter, een wolk van een baby! In een raptempo deelden de meiden van de Crew Oude Westen heerlijke beschuit met muisjes uit.  Van roze wolken naar wat regendruppels, want we namen afscheid van Annelies Enkhuizen, medewerkster van de Huiswerkklas. Ze heeft een hele fijne tijd gehad, met passie gewerkt, maar wil graag een nieuwe weg in slaan. Ook namen we afscheid van een trouw gediende Jean, die al meer dan 25 jaar vrijwilligers is bij de Huiswerkklas. Hij heeft niet alleen jongeren geholpen met huiswerk maken, maar óók diens kinderen.
 • Verder zijn er nog tal van initiatieven waarvan sommige inmiddels al afgelopen zijn, en ander doorgaan. Zoals een jongerendebat dat georganiseerd werd  op 4  juni jl. Een pleinbioscoop dat door de weersomstandigheden gelukkig naar binnen verplaats kon worden. Beide zijn zeer succesvol verlopen.
 • De oproep om een handtekening te plaatsen voor her referendum afbouw sociale huurwoningen heeft zeker zijn vruchten geplukt, de 10.000 handtekeningen zijn op 24 juni jl.  officieel overhandigd aan burgemeester Aboutaleb.
 • De politie heeft een terugkoppeling geven over de toegenomen woninginbraken( periode februari, maart) Het onderzoek en extra toezicht heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn een aantal jongens aangehouden. ( Helaas ook minderjarige jongens uit onze wijk) Het traject dat voor hen zal volgen gaat in nauwe samenwerking met de ouders en de jongerencoaches van Radar.
 • Ondanks het wisselvallige weer gingen  de Activiteiten in de wijktuin het wijkpark gewoon door. Er werd  een plantjes markt georganiseerd en ook werden de schapen geschoren
 • Ook zij we op zoek naar meer vrijwilligers voor het Theeterras in de wijktuin.
 • En als laatste maar zeker niet op z’n minst  hebben we in het Oude Westen een creatieve spot ( Toko 51;  Creatopolis, waar er verschillend activiteiten plaatsvinden zoals dansavonden, creatievelingen die elkaar ontmoeten, kennis en kunde uitwisselen en heeft het Oude Westen ‘West Kruiskade Tv’
 • West Kruiskade Tv wordt gemaakt door bewoners uit het Oude Westen. Zij brengen op hun wijze het Oude Westen in beeld. Zij bezoeken activiteiten, maken portretten en overige rapportages die voor de bewoners en ondernemers interessant zijn.

 

Tot bij het volgend cafe op 22 september 2016!