Film met Archiefbeelden 40 jaar aktiekultuur

6 juli 2016

Tijdens de Puntkomma muziek avond over ’t Rouwe Westen werd een film vertoond over het rijke aktieverleden van het Oude Westen. Deze werd op de valreep nog door Hansje de Reuver gevonden. De videoband toont beelden van de akties en de aktiemuziek van begin jaren ’70 in het Oude Westen. Dit vormt het begin van de film ‘Aktiekultuur – met knippen, plakken en megafoon’ over veertig jaar aktiekultuur in het Oude Westen.

Er verandert veel in dieperiode, maar muziek, teksten en tekeningen (de Aktieleeuw) van eigen makelij blijven door de jaren heen voor verbinding en zelfbewustzijn zorgen. Oudewestenaren laten zich nog steeds niet een verkeerde wet op leggen. ’t Kan ook anders blijft het motto, in alle talen, melodieën en toonaarden. Branie en humor.

Tijdens de avond was een deel van het publiek op zoek naar zichzelf en werden veel markante figuren uit het verleden direct herkent. Dat kan iedereen nu doen, want we hebben de film online gezet. Een mooie inkijk in een stuk levende geschiedenis!