West Kruiskade TV

12 augustus 2016

Aflevering 9 bij West-Kruiskade TV: Het Wereldmuseum organiseert de Afrika010 Tour op de West-Kruiskade. Dit is een informatieve rondleiding. Muzikant Lwela Kasulwe, bewoner van de West-Kruiskade, treed op in de Doelen. De afsluiting van het Yoga seizoen in De Nieuwe Gaffel met eten en gebed. En tot slot ontmoeten we Stefano Campailla van la Zia Maria. Hij vertelt over zijn zaak en zijn inkopen op de Kade.

 

Aflevering 8 West Kruiskade TV begint met een feest dat de Surinaams cultuur in het zonnetje zet: Lobi Makandra, ‘Heb elkaar lief’ bij Toko 51. Jopie komt rapper Sheik Tounsi tegen op de Kade. Uiteraard vertelt Gerard Peet weer over de geschiedenis en architectuur. En als laatste zijn we aanwezig bij The Battle of the Drums en het Zomercarnaval.

 

Aflevering 7 Gerard schrijft over de  geschiedenis van de West Kruiskade, Global Hats, kinderspelen bij de Nieuwe Gaffel en in gesprek met verschillende bezoekers van de West Kruiskade.

 

Aflevering 6 Esdra, eigenaar dierenwinkel Rimboe gaat met de jongeren uit de wijk roeien, verschillende bewoners aan het woord over de West Kruiskade.

 

Aflevering 5 Verhalen Bazaar in het wijkpark Oude Westen, een bewoners verhaal, schrijfster Diane over Succes by creation en Stackhouse Toko 51

Aflevering 4 Keti Koti viering in de Leeuwenhoek, de Nieuwe Gaffel en het wijkpark en Iftarmaaltijd in de Nieuwe Gaffel.