aktiegroepcafe van 28 september 2017

30 september 2017

 

Het was weer een informatief en gezellig Aktiegroepcafe! De items die voorbij kwamen koste meer tijd dan op de planning stond. Dit was dan ook een avondje  die wat uitliep. Hierdoor kreeg iedereen wel de kans om zijn verhaal uitgebreid te presenteren. Heleen heeft weer een verhaal voorgelezen, Wim Landvreugd heeft zijn column met ons gedeeld. Deze is terug te lezen op onze homepagina.  Verder zijn de volgende punten aan de orde gekomen:

Toekomst van de Aktiegroep

Het verslag hierover kun je deze week terug lezen in het menu ‘Hoe verder!?’

Happy Streets

Dat op 5 van start gaat tijdens het slotfeest van de Alliantie West kruiskade.  Door een aantal fysieke ingrepen, zoals gekleurde stroken/circles op de weg en lichtbomen wordt de omgeving van het Tiendplein weer meer van de bewoners van de wijk. Vooral voor de bewoners die op die plek willen verblijven. Zonder direct op een van de terrassen een consumptie moeten afnemen. We zijn erg benieuwd hoe dat er uit komt te zien en we hopen meerdere mensen op die plek te ontmoeten.

Slotfeest Alliantie West kruiskade

De West kruiskade en de 1e Middelandstraat zijn minder happy, want het werk van de Alliantie West Kruiskade zit er op. Er is jaren lang geïnvesteerd in het gezicht en de ondernemers van onze  straat. Nieuwe ondernemers zijn er bijgekomen, gevels zijn opgeknapt en nu is de tijd aangebroken om de toekomst aan de ondernemers over te dragen. Op 5 oktober as. Is er slotfeest waarbij iedereen is uitgenodigd!

De herinrichting van het herinrichtingsplan van het Adrianaplein.

De plannen waren rond, de materialen bijna besteld, de bulldozers nog net niet voor de deur en toch dachten de bewoners rondom het Adrianaplein. Nee dit plan van de gemeente willen wij niet! Het plan was ontwikkeld en de ideeën die bewoners daarover hadden waren in dat plan niet meegenomen. Bewoners zijn in actie gekomen en hebben ingesproken bij de gebiedscommissie en aangeven dat zij deel willen uitmaken de ontwikkeling van de herinrichting van het Adriana plein. Nou, zo gezegd zo gedaan. De gemeente is aan de slag gegaan met de ideeën van de bewoners en hebben de nieuwe plannen op 12 september gepresenteerd. Dit keer waren de bewoners tevreden. De ideeën zijn meegenomen.  Er komen twee houten speelelementen, zacht kleurrijk materiaal als ondergrond voor de speelelementen, twee bankjes met leuning en zes stoelen. De hekwerken rondom het plein komen terug, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Er worden plantenbakken geplaatst met seizoensplanten. De planning is dat het plein voor de zomer 2018 opgeleverd zal worden. We vermoeden dat daar omheen een feestje gevierd zal worden!

Foodsharing Odeon

Stichting FoodSharing is een burgerinitiatief dat bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling. Het uitgangspunt hierbij is dat iedereen in aanmerking komt voor het (ver)delen van overtollig ( uit supermarkten) voedsel op een niet-commerciële wijze. Een prachtig initiatief natuurlijk! In onze wijk worden de etenswaren uitgedeeld in Odeon. Van maandag tot zaterdag vanaf 20.00 uur.  Voor vragen kun je terecht bij Hans en Prema 0633857435

Plannen van de Welzijnsaanbieder Radar Wmo

Radar wmo heeft de aanbesteding voor de aankomende 3 jaar in het centrumgebied gewonnen.  Deels wordt het voortborduren op de lopende activiteiten, maar ook worden er nieuwe activiteiten ontplooit en uitgevoerd. Het is nog even af te wachten op het Wijk Actieplan. Het is nog niet helemaal duidelijk wat dit allemaal concreet gaat betekenen.

Verder kwam het volgende nog ter sprake:

Taallessen in de toekomst

Het alcoholverbod in het wijkpark

Spreekuur wijkagenten

Boijmans Wassalon

Over deze items komt er nog inhoudelijk info op onze website.