Het Oude Westen moet verder zonder Rini

27 oktober 2017

Afgelopen dinsdag 24 oktober kregen wij het onvoorstelbare bericht dat Rini de Otter die dag was overleden. Bij het uitrusten op de bank na een bezoek aan de sportschool is zijn hart stil blijven staan.

Zowel in de Buurtwinkel als in de Leeuwenhoek kon het bericht maar moeilijk doordringen en was ongeloof en daarna ontzetting de reactie.

Een Oude Westen zonder Rini lijkt ondenkbaar.
Zijn aanwezigheid, tomeloze inzet en humor waren altijd zo vanzelfsprekend, dat het Oude Westen nooit meer hetzelfde zal zijn.

Er waren weinig activiteiten of gebeurtenissen in de afgelopen 40 jaar waar Rini niet op een of andere manier bij betrokken was, denk bijvoorbeeld aan het wijk- brede Nieuwjaarsfeest, het Aktiegroep Café met zijn tante Leeuwina, de speeltuin waar hij bestuurslid was, de kerstman en Paashaas op de West-Kruiskade, de Zeskamp tijdens het jaarlijkse Zomerfeest, vele jaren Gaffelkamp en Huttendorp voor de kinderen, om er enkele te noemen.
Niet voor niets kreeg hij een verdiende Erasmusspeld voor zijn jarenlange inzet voor de buurt.

Rini maakte het verschil.

Bij alles wat Rini deed wist hij zich gesteund door zijn vrouw Cora. Zij moet nu verder zonder Rini.
Rini was trots op zijn kinderen Ruud en Irma, en terecht, maar mogelijk nog trotser en blijer was hij met zijn kleindochter Sophie. Wat triest dat het meisje nu moet opgroeien zonder haar geweldige opa.

Wij herdenken Rini tijdens een speciale bijeenkomst in Odeon
Gouvernestraat 56d
Zondag 29 oktober om 16.00 uur

Er ligt een condoleanceregister  bij De Aktiegroep, De Leeuwenhoek en Odeon. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Aktiegroep.

 

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.