Leeszaal kan weer vijf jaar verder

15 juni 2018

31 januari vierde de Leeszaal trots haar vijfjarig bestaan. Een paar maanden later moest er weer met Woonstad Rotterdam onderhandeld worden over de huur; en even leek het erop dat het over en uit was met deze ongesubsidieerde zelforganisatie. Ten onder gegaan aan het eigen succes en de toename van het aantal terrassen op de Nieuwe Binnenweg, waardoor de virtuele waarde van het gebouw
Leeszaal kan weer vijf jaar verder

Leerlingen Babylonschool nemen applaus in ontvangst. Leeszaal, PuntKomma Muziek: Watergruwel 27 mei 2018 (foto: Jan de Groen)steeg.

Uiteindelijk besloot Woonstad toch te blijven investeren in de Leeszaal, en accepteerde de Leeszaal een huurverhoging tot 1600 euro per maand, samen met een contract voor vijf jaar. Met de toegezegde nieuwe bijdrage van Stichting Doen kan een deel van deze kosten en andere vaste lasten betaald worden. Voor de rest vertrouwt de Leeszaal op de inventiviteit en het enthousiasme van de vrijwilligers, gebruikers
en bezoekers. Het motto is: Zolang er geregeld iemand met een idee binnen komt lopen, gaan we verder. Herinneringen aan mooie evenementen helpen ook.