Informatieavond Blijstroom en de Aktiegroep donderdagavond 13 december

7 december 2018

Een mooi zonnig jaar is bijna voorbij. De komende jaren worden nog mooier als we samen al die zonne-uren kunnen benutten voor onze eigen opgewekte elektriciteit! En dat gaat zeker lukken want Energiecoöperatie Blijstroom en de Aktiegroep Oude Westen hebben de handen ineengeslagen voor Zonnedak De Batavier.

Eerste collectieve zonnepanelenveld

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de lancering van dit eerste collectieve zonnepanelenveld in het Oude Westen. De leden van de werkgroep hebben het dak uitgebreid bekeken en van het uitzicht genoten. Op dit dak van eigenaar De Verre Bergen aan de Batavierenstraat 15 is het de bedoeling om een collectief gefinancierd zonnepanelenveld te maken. Hoe werkt dat? Iedereen in de buurt kan straks meedoen door een aandeel te kopen in het zonneveld. Zowel bewoners als ondernemers kunnen mee-investeren. Zij vormen met elkaar een zelfstandige coöperatie en brengen gezamenlijk de benodigde investering bij elkaar. De opgewekte stroom van ieders aandeel wordt dan verrekend met de individuele jaarlijkse elektriciteitsrekening.

Iedereen kan meedoen

De komende maanden worden de financiële en technische details rondom het zonnedak verder uitgewerkt. Daarbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met huishoudens die de investering in zonnepanelen niet zomaar kunnen dragen. Iedereen rondom het dak dat ligt in postcodegebied 3014 is van harte welkom om te investeren in zonnepanelen. Welke postcodegebieden rondom het dak nog meer mee kunnen doen, zal mede worden bepaald op basis van de belangstelling. De voorinschrijving is reeds geopend en de eerste enthousiaste paneeldelers hebben zich al ingeschreven. Heb je ook interesse, meld je dan snel aan tijdens het inloopuur Duurzaam dat elke donderdag van
18.00 – 19.30 wordt gehouden bij de Aktiegroep op Gaffelstraat 1.

 

Op donderdag 13 december
is er een speciale Informatieavond over Zonnedak Batavier. Er zijn dan mensen van de Aktiegroep en van Blijstroom aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Aanvang 19.30 uur. Graag tot dan!