Spreekuur Postcoderoos

14 januari 2019

De Aktiegroep Oude Westen werkt samen met Blijstroom aan een Postcoderoos-zonnedak. Dit is een dak in het Oude Westen waarop we zonnepanelen gaan plaatsen. Iedereen die in postcode 3013, 3014 en 3015 woont kan een paneeldeel kopen en zo zijn eigen duurzame energie opwekken! We hebben een eerste beschikbaar dak gevonden in de Batavierenstraat en hebben de inschrijving geopend.
Een paneeldeel kost €200 euro en zal ongeveer 125 kWh (inschatting) opleveren per jaar, 15 jaar lang. Dit levert je zo´n 18 á 19 euro op, ofwel een rendement van rond de 4%. Om voor belastingvoordeel in aanmerking te kopen moet je niet meer paneeldelen kopen dan wat je zelf aan energie verbruikt, en verder mag je natuurlijk zelf weten of je veel of weinig paneeldelen wil hebben.

Een deel van de panelen is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs voor wie de gangbare deelname niet of moeilijk haalbaar is. We verwachten een regeling te kunnen aanbieden waarmee zij ook mee kunnen doen. Op dit moment weten we nog niet precies hoe dit eruit gaat zien, maar als je hierin interesse hebt horen we alvast graag van je! We zetten je dan op een voorlopige lijst en informeren je zodra er meer bekend is.

Binnenkort komt er een website met officiële inschrijving online.

Tot die tijd kun je je alvast komen inschrijven bij de Aktiegroep tijdens het duurzaamheid-inloopuur, elke dinsdag van 18:00 tot 19:30 uur.  Je bent dan zeker van deelname als de website start.

Kun je niet op donderdagavond, neem dan contact op met Petra, petra@akiegroepoudewesten.nl

 

Voor uitgebreide info over de Postcoderoosregeling ga je naar https://www.hieropgewekt.nl/regeling-verlaagd-tarief-postcoderoosregeling