bezoek wethouder arno bonte aan de aktiegroep op 22 februari 2019

26 februari 2019

Op uitnodiging van De Aktiegroep het Oude Westen kwam wethouder Arno Bonte – onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid en energietransitie- 22 februari op werkbezoek. Verrast en enthousiast ging hij na twee uur uitwisseling terug naar het stadhuis.

Bonte: “Ik kwam op bezoek om meer te horen over energiecoaches. Maar de wijk is veel verder dan ik dacht. Hier wordt niet gewacht tot er vanuit de politiek een voorstel komt, maar gaan bewoners zelf aan de slag”. Bewoners die werken aan de realisatie van energiebesparing, groene daken, groene straten, collectieve zonnepanelen, milieulessen en de toekomst van het pand aan de Gaffelstraat presenteerden zich.

Een van de lessen die de wethouder opstak tijdens de middag is dat het slim is om bij bestaande netwerken aan te sluiten. Ook ervaart de wethouder de meerwaarde van de Aktiegroep als plek in de wijk waar bewoners samenkomen, samenwerken, elkaar inspireren en ondersteuning kunnen krijgen. Bonte: “Als gemeente komen we veel verder als de inzet vanuit de mensen zelf komt. Het huidige college ziet bewoners als gelijkwaardige partners bij het aanpakken van opgaven in de stad. Mochten werkgroepen tegen problemen aanlopen dan wil ik mij graag inzetten om samen tot oplossingen te komen.”

Ook de duurzame ambities van de Aktiegroep voor de toekomst van het pand wil de wethouder nadrukkelijk blijven volgen. Bonte: “Het is dan wel de eerste keer dat ik als wethouder hier op bezoek ben, maar zeker niet de laatste keer.”