buurtkrant oude westen zoekt eindredacteur

14 juli 2019

Buurtkrant Oude Westen zoekt eindredacteur

Buurtkrant Oude Westen bestaat bijna 50 jaar en draait op vrijwilligers, afgezien van de vormgeving en het drukken. De krant heeft een goede reputatie: informatief, prikkelend, kritisch, gevarieerd etc. Daardoor lukt het gelukkig elke keer weer om nieuwe nieuwsjagers, interviewers en schrijvers te vinden.

We zoeken momenteel een eindredacteur. De eindredactie van de Buurtkrant is afwisselend en inhoudelijk interessant werk, omdat de tekstuele kwaliteit van de stukken varieert. Sommige vragen om zware eindredactie, dus echt omschrijven, andere hebben enkel wat meer structuur, inkorting en tussenkoppen nodig, en weer andere hoeven alleen maar nagekeken te worden op stijl en spelling. Voor mensen met interesse voor initiatieven van bewoners en ondernemers op allerlei terreinen (zoals verduurzaming/vergroening, huisvesting/onderhoud, cultuur/educatie) en die houden van het knutselen aan teksten is het fijn en bevredigend werk. Mede door de trouwe en meedenkende vormgever.

Omdat de Buurtkrant 10x per jaar uitkomt, zit er wel een strakke regelmaat in. Dus het mooiste zou zijn als we twee mensen vinden die dit onbetaald zouden willen doen, zodat ze kunnen afwisselen of elkaar vervangen als dat nodig is.
Interesse? Mail: petra@aktiegroepoudewesten.nl, of app: 06 17367467. Of Joke van der Zwaard: boeket@antenna.nl, 06 17212869.