Informatietafel Rotterdams Woongenootschap

13 september 2019

Beste lezer,

Graag wil ik onderstaande uitnodiging onder je aandacht brengen.

Heb je een middeninkomen en ben je opzoek naar een woning in Rotterdam Centrum of ken je iemand die dat is, misschien is dit initiatief van het Rotterdams Woongenootschap dan interessant. Wij zijn er enthousiast over.

Kun je a.u.b. laten weten of je wilt komen?

Dat kan via petra@aktiegroepoudewesten.nl of 010 436 1700.

Met vriendelijke groeten,

Petra van den Berg,

Uitnodiging

 

Informatietafel Rotterdams Woongenootschap

24 september 2019 om 19.30 uur bij de Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3

De initiatiefnemers van het Rotterdam Woongenootschap geven u die avond informatie en u kunt al uw vragen stellen.

De Aktiegroep het Oude Westen organiseert samen met het Rotterdams Woongenootschap een informatietafel. Dat doet de Aktiegroep omdat ze het belangrijk vindt dat bewoners die nieuwsgierig zijn naar dit concept, er dichtbij huis meer over kunnen horen.

Het Rotterdams Woongenootschap bouwt in Rotterdam woningen voor middeninkomens zonder winstoogmerk. Tijdens de avond kunt u alle vragen stellen die u heeft over het initiatief. Het Rotterdams Woongenootschap ziet woningen niet als kapitaalgoed maar als gebruiksgoed en de huur wordt bepaald door de werkelijke kosten van de bouw en de financieringslasten. Het Rotterdams Woongenootschap werkt daarmee aan een alternatief voor de huidige organisatie van de woningmarkt. Een coöperatieve vereniging wordt eigenaar van de woningen en verhuurt ze aan haar leden voor een prijs tussen 713 euro (bovengrens sociale huurwoningen) en 1250 euro. Iedere Rotterdammer kan lid worden van de coöperatie, ook als je geen woning wilt huren maar het initiatief belangrijk vindt voor de stad.

De inzet is om dat hun eerste project in het Oude Westen wordt gerealiseerd. Het Rotterdams Woongenootschap wil 40 woningen realiseren in een nieuwbouwappartementencomplex op de huidige locatie van Odeon. Het Rotterdams Woongenootschap wil binnenkort met Woonstad Rotterdam en gemeente Rotterdam een intentieovereenkomst voor deze locatie tekenen.

Nieuwsgierig geworden over het concept? Lees ook alvast verder op www.rotterdamswoongenootschap.nl

Op 24 september geven de initiatiefnemers informatie en kunt u al uw vragen stellen.