OpzoomerMee: Het Lief & Leedpakketje

23 maart 2020

Zwaaien naar je buren. Het is een van de vele tips in het Lief & Leedpakketje. Maar er zit veel meer in! Bijvoorbeeld kaartjes om bij ouderen en zieken in je straat in de bus te doen. Zo laat je ze weten dat ze er niet alleen voor staan! Er zijn deurstickers die duidelijk maken bij welke buren je kunt aankloppen voor burenhulp. En je krijgt voorbeelden hoe je juist nu Lief & Leed op veilige wijze deelt in je straat. Elke Rotterdamse straat kan zo’n pakketje via deze pagina aanvragen. Sommige onderdelen kun je hieronder al downloaden om gelijk aan de slag te kunnen gaan. Vraag sowieso het pakket aan om de echte stickers, bloemzaden en het notitieboekje te ontvangen.  

Inhoud Lief & Leedpakketje

  • Brief van Opzoomer Mee over het doel van het pakketje
  • Beschrijving Lief & Leedpakketje
  • Kaartjes om bij ouderen, zieken en anderen in de brievenbus te doen. Zo weten ze dat de buren klaar staan om zo nodig te helpen
  • Deurstickers om in de straat kenbaar te maken bij wie je kunt aankloppen
  • Een aanmeldbon voor een Lief & Leedpotje van 150 euro voor je straat om kleine attenties voor bewoners die dat nodig hebben te betalen: een bloemetje, een ansichtkaart o.i.d. (Alleen aanvragen als je nog geen Lief & Leedpotje van Opzoomer Mee in je straat hebt)
  • Een voorbeeldposter hoe je op eenvoudige en leuke wijze je straat kunt volhangen met posters om elkaar te groeten, liefs toe te wensen, enzovoorts
  • Poster om zelf te printen
  • Tips en voorbeelden wat je nog meer kunt doen in je straat om juist nu het burengevoel te versterken. Zo wordt bijvoorbeeld bloemenzaad meegeleverd om makkelijk werk te maken van een van de tips: zaai nu bloemenzaad in je straat…dan heb je straks een straat vol kleur als teken van hoop en vertrouwen.

(Het lief & Leedpakketje past door de brievenbus)

Lief & Leedpotje

Een bijzonder onderdeel van het Lief & Leedpakketje is de aanmeldkaart voor een Lief & Leedpotje van 150 euro. Uit dit potje kun je allerlei opstekertjes betalen voor buren die dat nodig hebben. Een bloemetje, een kaart, iets lekkers. Een klein, maar o zo belangrijk gebaar. Heeft je straat nog geen Lief & Leefpotje van Opzoomer Mee? Vraag hem dan aan!

pakketje