Een plek om met elkaar te werken aan een duurzame wijk.

26 januari 2021

Nu het kantoor van de Aktiegroep is verhuisd naar de andere kant van het pand kan de oude ruimte ook mooi worden opgeknapt. Dit wordt de plek waar we met elkaar gaan werken aan duurzaamheidsinitiatieven. Wat kunnen bewoners (individueel en collectief) zelf doen? En hoe kunnen bewoners (individueel en collectief) elkaar daarbij helpen?

De Energiecoaches zijn al enige tijd aan het werk en kunnen hier hun klanten ontvangen en de producten laten zien waarmee je energie kunt besparen.

Mensen van de Krachtcentrale gaan deze plek als thuisbasis gebruiken om kennisuitwisseling te stimuleren, te leren van (praktijk)voorbeelden en willen initiatieven nemen om tot individuele en collectieve acties over te kunnen gaan. De energiecorporatie “Zonnedak de Batavier” zal ook haar thuisbasis hebben op deze plek. Tijdens het dinsdagavond spreekuur kunnen mensen informatie krijgen of met elkaar van gedachten wisselen over nieuwe initiatieven.

Ook is er aandacht voor de projecten van Wij(k) vergroenen: hulp bij aanleg van collectieve tuinen, aandacht voor onderhoud, workshops, bloembollenacties, het plaatsen van regentonnen, het groen maken van daken, …..

Veel mensen weten nog weinig over de uitdagingen en opgaven van de verduurzaming en energietransitie. Zij weten niet waar concreet te beginnen en maken zich zorgen (over de kosten). De Aktiegroep zorgt letterlijk en figuurlijk voor een plek om hier aan te werken en hoopt zo de verduurzaming steeds meer en op allerlei verschillende manieren van onderop vorm te laten krijgen.

Wil je meedenken, helpen en/of heb je ideeën om deze plek verder te ontwikkelen neem dan contact op met Els of Petra.