Wordt Energiecoach in het Oude Westen!

26 januari 2021

De Aktiegroep het Oude Westen heeft de handen ineengeslagen met de Energiebank Rotterdam om huishoudens met een minimuminkomen in het Oude Westen te helpen om energie voor hen betaalbaar te houden. Wij zoeken vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

Je volgt een korte training, waarna je als vrijwillige coach aan de slag kan bij huishoudens die willen besparen op hun energierekening. Als Energiecoach help je om inzicht te krijgen in energieverbruik, geef je besparingsadviezen en coaching aan huishoudens om op een duurzame wijze energie te besparen.

Wij zoeken vrijwilligers die sociaal en communicatief vaardig zijn en geïnteresseerd zijn duurzaamheid.

De training duurt 3 tot 6 dagdelen en wordt gegeven door mensen van de Energiebank.  Na de training wordt je opgenomen in het team van energiecoaches. (Er zijn al 10 coaches actief in het Oude Westen.) Er zijn maandelijks intervisie bijeenkomsten en er is aandacht voor nascholing.

Heb je interesse, geef je naam dan door aan Petra.

Gezien de huidige situatie rondom corona, verwachten we niet dat we op korte termijn een fysieke training kunnen organiseren. We denken eraan om al te starten met een online training. Laat weten of je hier al aan mee wilt doen of wilt wachten totdat we weer samen kunnen komen.