Betrokken bewoners gezocht voor het Spreekuur Wonen!

30 mei 2022

Er zijn nauwelijks sociale huurwoningen beschikbaar, de huur wordt alsmaar verhoogd en de onderhoudsklachten nemen toe. Wonen is een recht en de corporatie moet je waar geven voor je geld. Maar comfortabel wonen is voor vele bewoners geen gegeven… bij lange na niet. En ze weten vaak niet hoe ze dit op kunnen lossen. 

Vroeger konden bewoners uit het Oude Westen terecht bij Aktiegroep het Oude Westen. Er was een wekelijks spreekuur waar mensen geholpen konden worden met vragen en problemen over hun woning en hoe ze dit (digitaal) aan kunnen pakken. Dit was voor veel mensen een uitkomst, maar helaas was hier geen capaciteit meer voor.

Na de zomervakantie wil de Aktiegroep weer starten met het Spreekuur Wonen. Hier kunnen buurtbewoners terecht met vragen of problemen op het gebied van (achterstallig) onderhoud of kwesties rond de huur of huurverhoging. Vrijwilligers bekijken samen met de bewoner of ze de vraag of het probleem zelf kunnen oplossen en ondersteunen hierbij, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ze dit online aan kunnen geven. Wij zijn hard op zoek naar bewoners die zich in willen zetten voor dit spreekuur.

Ben jij

  • een bewoner die graag anderen helpt?

  • een student sociale dienstverlening op zoek naar een stageplek?

  • gestopt met werken en op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk?

Dan hebben wij je nodig voor ons spreekuur Wonen. 

 Wat bieden we?

  • Een cursus om bewoners te helpen met huur- en onderhoudsproblemen in hun woning

  • Werken in een leuk team

  • Inzicht in verdere problematiek rondom wonen

  • Een plek binnen de al 53 jaar bestaande Aktiegroep het Oude Westen

Ook zijn we op zoek naar leden voor de Werkgroep Wonen. Vind je het leuk en belangrijk om te zorgen dat het onderwerp ‘betaalbaar, duurzaam en leefbaar wonen’ op de wijkagenda komt te staan en dat we als bewoners goed georganiseerd zijn om hierover het gesprek te voeren met samenwerkingspartners als Woonstad en de Gemeente Rotterdam? Meld je dan zeker aan!

Meer weten? Mail naar marilon@aktiegroepoudewesten.nl of loop langs bij de Aktiegroep (Gaffelstraat 1-3) en vraag naar Marilon, aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17.