Tentoonstelling De Zachte Stad

25 januari 2023

Te zien van 26 januari tot 19 februari op werkdagen van 10.00 - 16.00 u.

Laat je op deze tentoonstelling inspireren over de duurzaamheid van de Rotterdamse wol! En kom naar de openingsborrel op donderdag 26 januari van 16.00 – 18.00 u. 

Rotterdamse schapen houden al jaren het gras kort. Zij leveren per jaar zo`n 5000 kilo wol. Tot voor kort werd er bijna niets mee gedaan en dat is natuurlijk zonde! Ontwerper Christien Meindertsma deed onderzoek naar deze wol en ontwierp toepassingen voor nu en in de toekomst. Zij ontdekte dat de wol veel kwaliteit heeft, niet alleen voor warme sokken maar ook voor interieur-, bouw- en zelfs de muziekindustrie. Met de resultaten van haar onderzoek laat zij innovatieve technieken en toepassingen zien die eerst onmogelijk leken!