We doen mee met Open Monumentendag 9 en 10 september!

28 augustus 2023

We doen weer mee met de Open Monumentendag! Het thema is deze keer: Immaterieel Erfgoed.

Op zaterdag 9 september tussen 11.15 u. en 11.45 u. zal dichter Lucienne Goeree haar gedicht voordragen over het Oude Westen. Dit gedicht is dan aan onze gevel bevestigd en zal op dat moment worden onthuld. Annelies de Weerd krijgt een Art-Print overhandigd.

Zowel op zaterdag 9  als op zondag 10 september zijn er twee keer twee GRATIS rondleidingen door de wijk. De rondleidingen door de wijk duren 1 ½ uur: van 12.00 – 13.30 u. en van 14.30 – 16.00 u.. Er kunnen 8 personen per rondleiding mee. Een donatie wordt op prijs gesteld!

De rondleidingen worden verzorgd door:

Alma Brevé is kunst historica zij neemt je mee de wijk in rond het thema “omhoog kijken”. Ze vertelt over de oude gevels die bewaard zijn gebleven.

Bart Isings is architect en beeldend kunstenaar. Hij neemt je mee langs waardevolle plekken die door acties van bewoners in het verleden tot stand zijn gekomen en welke er bij zijn gekomen. De route gaat langs gemengde oud en nieuwbouw, over Leeszaal West, het Gezondheidscentrum, Verzorgingshuis De Leeuwenhoek, het Wijkpark ….

Op beide data is er om 13.00 u. en 15.00 u. ook een rondleiding van 45 minuten door ons pand. Wilma Kruger neemt je mee door het pand dat een rijke geschiedenis heeft. Zij vertelt over het voormalige Zusterhuis van de voormalige Sint Josephkerk met een persoonlijke noot.

Meldt je aan voor een van de wandelingen via:

010 436 17 00

Email: lieke@aktiegroepoudewesten.nl