Ruilpunt: winterkledingmarkt komt eraan en vrijwilligers gezocht!

22 september 2023

Al bijna 25 jaar in de wijk: Het Ruilpunt aan de Gaffeldwarsstraat!

 

Volgend jaar bestaat het Ruilpunt in het Oude Westen 25 jaar. Dat is een enorme mijlpaal. Al vele jaren runnen vrijwilligers het Ruilpunt met hart voor de zaak. Een bijzondere plek in de wijk: een winkel-zonder-geld. Dingen die je niet meer nodig hebt, maar die nog wel goed zijn kunnen in de winkel gezet worden en zo een nieuw leven bij iemand anders krijgen. Alle leden kunnen spullen uit de winkel meenemen, zonder dat er geld aan te pas komt. Het Ruilpunt heeft momenteel zo’n 300 actieve leden, waarvan er 200 in de wijk wonen. Dat zijn er al veel, maar we breiden graag het netwerk verder uit. Ben je nieuwsgierig? Loop dan eens naar binnen, bijvoorbeeld voor de winterkledingmarkt.

Winterkledingmarkt

Het najaar staat bij het Ruilpunt in het teken van de winterkledingmarkt. De zomer is voorbij en het is de tijd van het jaar om de kledingkast op te ruimen. Winterkleding die je niet meer wilt of kunt dragen, kun je half oktober naar het Ruilpunt brengen (dames, heren, kinderen). Maar alleen stukken die schoon, heel en aantrekkelijk zijn en niet te veel tegelijkertijd (maximaal 6 stuks). En kom vooral ook kijken of er iets voor jou bij zit om weer mee te nemen.

Alles zonder geld. Inschrijven bij het Ruilpunt is gratis. Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 – 16.00 uur. De aanwezige vrijwilligers helpen je graag verder. Het Ruilpunt is te vinden aan de Gaffeldwarsstraat 34a.

Ook mee doen?

Spreekt het idee van het Ruilpunt je aan? En heb je tijd en zin om ook je steentje bij te dragen aan de zaken waar het Ruilpunt voor staat? Dat kan! Het Ruilpunt is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten. Wil je daar meer over weten? Mail dan met Wilma Kruger en zij neemt contact met je op: wilma.kruger@gmail.com