Stem op Tuin de Bajonet

27 september 2023

Tuin de Bajonet is door de Deltacommissie geselecteerd voor het zonnetje 2023. Ben je ook fan van dit soort prachtige groene oases in onze wijk? Stem dan hier!

Stemmen kan tot 20 oktober!

Tuin de Bajonet is met trouwe en noodzakelijke inzet van vrijwilligers in de afgelopen 10 jaar een plek geworden van rust, ontmoeting en discussie. Het is een groene oase in onze wijk. Samen met bewoners ontwierp landschapsarchitect Wolbert van Dijk een tuin waarin mensen tot rust kunnen komen en verkoeling vinden.

Er zijn onder andere een theehuis, een labyrint, een moestuin en een kruidentuin. Belangrijk in het ontwerp is dat geen regendruppel verloren gaat. Er staat o.a. een slimme regenton van 400 liter en onder het terras liggen infiltratiekratten die zorgen dat regenwater rustig de bodem in kan zakken. Ook de naaste buren, de mensen van Stichting Pameijer, zijn actief in Tuin de Bajonet.

Tuin de Bajonet staat niet op zichzelf, is verbonden en werkt samen met allerlei instellingen in de wijk zoals Leeszaal West, Omi en Aktiegroep Het Oude Westen. Hierdoor is deze plek verankerd in de wijk en niet meer weg te denken!

Het project is mede tot stand gekomen door o.a. Gebiedscommissie Centrum, Rotterdams Weerwoord en Opzoomer Mee.