In herinnering

23 oktober 2023

Op vrijdag 20 oktober 2023 overleed Anne Marie Hendriks na een kort ziekbed. Anne Marie, groeide op in het Oude Westen en was in haar jeugd regelmatig te vinden bij activiteiten die de Jeugdhaven organiseerde. Ze woonde in de Bajonetstraat en toen daar de stadsvernieuwing van start ging, maakte ze kennis met de Aktiegroep het Oude Westen. Gedurende haar leven was ze actief in verschillende projecten die allen tot doel hadden om van de wijk het Oude Westen een mooiere, betere en leefbaardere wijk te maken. Ze was o.a. actief in “Drugs in Kleur”, de Steungroep, het Oude Westen Cabaret en als buurtwinkelier. Toen ze na een kort verblijf in een ander wijk terugkeerde naar het Oude Westen, ging ze aan het werk bij de Batavier en het Kruispunt. Ongeveer 10 jaar geleden verhuisde ze naar Hoek van Holland om dichter bij haar dochter en kleindochter te kunnen wonen. Anne Marie was tot op het laatst van haar leven strijdbaar en betrokken, loyaal en onverschrokken. Het Oude Westen en de Aktiegroep zaten onder haar huid en in haar hart. Wij wensen haar dierbaren sterkte en kracht en mogen de goede herinneringen het verdriet verzachten.