Thuis bij de Aktiegroep is weer echt thuis!

3 oktober 2023

We zaten dan wel niet in de grote zaal maar wel in de zaal van de duurzame activiteiten. Lekker knus.

Mehmet zat weer achter de balie, Theo achter de knoppen en Anne en Natalie zorgden er voor dat de plaatjes op de monitor steeds te zien waren.

Paul nodigde de mensen uit die op de lijst stonden en begon met de 3 agenten. Zij stelden zich voor en vertelden wat hun taak was.

Ze werken niet meer in bepaalde straten, maar samen in de hele wijk.

Barna was de tweede op de lijst. Zij legde uit wat er in het wijkpark gebeurd was.

Paul vulde dat aan met de regels die er gekomen zijn zodat het wijkpark leuk blijft. Maar waarom er veel planten uit het park zijn gehaald zijn dat begreep niemand.

Met Gina blikten we terug op de open monumenten dagen 9 en 10 september. Het werd als positief ervaren en het was prachtig weer. Bij de opening was het al aardig druk .Er waren ook mensen gekomen voor de onthulling van het gedicht en Annelies heeft een mooie tekening gekregen die nu misschien wel bij de aktiegroep hangt.

In de buurtkrant staan af en toe stukken van mensen die niet in het Oude Westen wonen, maar wel een heel goed project hebben. De rubriek BuitenWesten. Yarell heeft zo’n project. Hij verzamelt kartonnen dozen en en die gebruikt hij nog een keer. In de buurtkrant van september staat het hele verhaal.

WMO was goed vertegenwoordigd. Laura vertelde wat de plannen zijn voor het kinderwerk. Joany had informatie over het spreekuur en Cindy had een aantal aankondigen.

Bas heeft ook een project. Hij maakt de straat aantrekkelijker door panelen neer te hangen. Het hele verhaal staat ook in de buurtkrant van september.

Pascal was de volgende, hij werkt bij Klus en Werk samen met Gulen. Het werk dat gedaan wordt is heel afwisselend het varieert van kleine klusjes doen tot verhuizingen. Ook daar kan je zomaar binnen lopen en rondkijken.

Het laatste punt gaat over de wowtjes van Natalie. Ze komen er weer aan. Ze noemt een aantal projectjes b.v. Mehmet die planten aangevraagd heeft en Gulen die de wowtjes gebruikt heeft om de inloop te financieren.

Tekst en foto`s: Marianne Maaskant