Tegelwippen in de Van Speykstraat

8 november 2023

Een stukje groen met daaronder aarde en bodemleven is veel beter dan tegels. Veel bewoners en het team van Wij(k) vergroenen zijn al tijden bezig met het vergroenen van het Oude Westen en dat is te zien! Onlangs hebben bewoners, vrijwilligers van Wij(k) Vergroenen en mensen van Pameijer (met hulp van Engin ) met elkaar in twee tuinen in de Van Speykstraat tegels gewipt.  De harde werkers werden verwend met een lekkere Ethiopische lunch van bewoner Getu en koekjes van omwonenden. Ook de buren Theo, Lulo en Piet trotseerden de storm en gingen aanplanten. Het was leuk om zo met elkaar bezig te zijn!

Op deze manier wordt letterlijk zichtbaar hoe een troosteloze en stenige achtertuin veranderd kan worden in een waar paradijsje!

Wordt je ook zo vrolijk van het resultaat? En ben je zelf ook geïnspireerd geraakt om in je eigen tuin tegels te wippen? Doe dan mee en maak het Oude Westen nog groener!

Tips: van je stenen kan je leuke plantenbakken maken of je kunt ze laten afvoeren door de gemeente. Tuinaarde kun je bestellen via Woonstad Rotterdam.

Meer tips, hulp nodig of meer informatie? Loop dan even langs bij de Aktiegroep! Of kom naar het Spreekuur Groen: elke laatste vrijdag van de maand tussen 10.00 – 11.00 u.