20 april bij Verhalenhuis Belvédère: water en natuur in de toekomst

16 april 2024

Schrijf jouw verhaal over de toekomst van natuur in Rotterdam!

In Bélvèdere’s Verhalenacademie kan je jouw verhaal over de toekomst van Rotterdam schrijven. Kan Rotterdam behalve een havenstad ook een stad van natuur worden?

Met enkele schrijftips en opdrachten kan je werken aan jouw verhaal. Dus in voor een hele andere belevenis met groen? Kom dan ook en doe mee!

Als je vrijwilliger bij de Aktiegroep bent of actief als bewoner, dan kan je GRATIS mee doen als je je opgeeft via: lieke@aktiegroepoudewesten.nl

Info via de website van Belvédère, Verhalenhuis Rotterdam:

Rosanne van der Voet is docent aan de universiteit in Leiden en specialiseerde zich in hoe je met verhalen de milieuproblematiek van oceanen zichtbaar en invoelbaar kunt maken.

Anke Dielissen werkt voor ARK Rewilding Nederland met de overtuiging dat we de natuur in Nederland zoveel als mogelijk weer de ruimte zouden moeten geven.

Rosanne en Anke nodigen je tijdens dit verhalencollege uit om jouw verhaal over de toekomst van Rotterdam op te schrijven. Rosanne en Anke prikkelen onze verbeelding met beelden, voorbeelden en ideeën over de toekomst van natuur en water in Rotterdam. Wat betekent natuur in Rotterdam voor jou? Kan Rotterdam behalve een havenstad ook een stad van natuur worden? Een thuis voor bijzondere trekvogels en vissen? Hoe kijken we naar de toekomst van de stad met in het achterhoofd de stijging van de zeespiegel? En wat denken we van de plannen om de Nieuwe Waterweg ondieper te maken om daarmee getijden en natuur meer ruimte te geven?

Met enkele schrijftips en schrijfopdrachten werken we aan onze verhalen over de toekomst van natuur en water in Rotterdam. Is er een verbinding te maken met ons eigen verhaal en het verhaal om de natuur meer ruimte te geven in de stad? Neem ook een voorwerp of foto mee van iets dat van betekenis is voor jouw verhaal over Rotterdam. 

Programma:

14.00 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers

14.15 uur: start Verhalencollege

17.00 uur: afronding Verhalencollege

Daarna gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Foto voorpagina: Verhalenhuis Belvèdére