27 juni 19.30 – 21.00 u. Thuis bij de Aktiegroep

21 juni 2024

Het was weer een informatieve en gezellige Thuis Bij De Aktiegroep!

Paul vertelde hoe het momenteel in het wijkpark gaat: het is een stuk rustiger in het wijkpark en ook in de wijk geworden sinds de aktie van vorig jaar. Iedereen ziet dat het helpt dat de bewaking rondloopt en het weer rustig en veilig is. Nu is het wijkpark van 9 tot 19 open maar de bewaking is tot 18 uur. En dan zie je wel gelijk het verschil. Hopelijk kan het park langer op in de avond maar dan wel met toezicht.  Plan is er om een wisselende fototentoonstelling te hebben in het park in de toekomst. Ook worden er steeds meer activiteiten in het park georganiseerd. Zo is er op 5 juli Mandfest.

Tot slot was er nog een schets van een ontwerp voor Westersingel 18-20 waar een tender voor uit is geschreven door de Gemeente. Hier zou een onderdoorgang gemaakt moeten worden van de Westersingel naar het Wijkpark.

Sander kwam vertellen hoe het met het Ruilpunt gaat: Ruud heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor het Ruilpunt. Sander (de coördinator van het ruilpunt) heeft de voorlopige schetsen laten zien. Samen met de vrijwilligers wordt nu het ontwerp besproken en nog mooier gemaakt.  Maar doordat er funderingsproblemen zijn kan er nog niet begonnen worden aan de verbouwing. Woonstad is onderzoek aan het doen en zodra bekend is wanneer daaraan wordt begonnen komt er meer duidelijkheid. Wordt vervolgd:

Twee kinderwerkers van het Wijkpastoraat Oude Westen kwamen vertellen wat zij doen:  Een keer in de twee weken is er een kinderactiviteit in het Wijkpastoraat. Dit bestaat uit een lunch met de kinderen en daarna een leuke activiteit. Nu hebben de dames de activiteiten in het Wijkpark opgezet zodat iedereen lekker naar buiten kan. Alle kinderen zijn welkom van 6 tm 12 jaar en voor jongere kinderen alleen als de ouders erbij blijven.

Bruce, de pastoor van de Paradijskerk was vanavond ook aanwezig. Bij de vorige Thuis bij de Aktiegroep hadden we al plannen gezien voor het plein. Dit gaat definitief opgeknapt worden. Het budget komt van de verkoop van het Pastoraat en stichting Droom en Daad. Hij komt nog een keer uitgebreider vertellen over de Activiteiten bij de Paradijskerk.

Nieuws over het Tramhuisje: Niels vd Ham had foto`s gestuurd foto’s opgestuurd van de vorderingen van het afbreken van het Tramhuisje. Deze wordt weer helemaal in elkaar gezet na renovatie. Het Trumhuisje wordt een informatiepunt in voor stadswandelingen.

Koen heeft zijn werkzaamheden bij Speelcentrum Weena beeindigd.  Hij kwam langs ondat hij na 17 jaar uit het bestuur stapt. Hij vertelde zijn ervaringen met de fantastische speelplek. De kinderen kunnen er veilig spelen en leren samen te spelen. Maar ook leren vervellen en creatief te zijn. Er wordt goed toezicht gehouden en er wordt veel georganiseerd. Tot 12 jaar mogen de kinderen er naar binnen. Het Speelcentrum is ook een groot voorbeeld geweest voor heel veel speeltuinen in de stad. In 2006 is de speeltuin verbouwd. Nu loopt het goed maar dat heeft wel 10 jaar geduurd naar de verbouwing voordat alles soepel liep. Ze hebben nu echter een nieuw probleem. Er komen te veel bezoekers. Vorige week waren er op een dag 1.200 bezoekers voor een georganiseerde activiteit! Vorig jaar hebben ze 65.000 bezoekers gehad. Een groot succes dus.

Na de zomer komt thuis bij de Aktiegroep weer terug met nieuws en weetjes uit de Wijk.