Energiebesparing

Energiecoaches van het Oude Westen

De komende jaren zal de energierekening voor iedereen steeds hoger worden, terwijl het inkomen niet mee zal stijgen. Besparen op je energieverbruik is daarom goed voor je portemonnee én het milieu.

Om wijkbewoners hierbij te helpen zijn vanuit de Aktiegroep het Oude Westen energiecoaches actief. Energiecoaches zijn bewoners die andere wijkbewoners energiebesparende adviezen op maat geven.

In het onderstaande filmpje kom je meer te weten over de aanpak van de energiecoaches van het Oude Westen.

https://youtu.be/7wDmLhNbVfs

 

 

Wil je advies van een energiecoach?

Woon je in het Oude Westen en wil je contact met een energiecoach voor advies op maat? Of wil je langskomen bij een van de activiteiten die de energiecoaches organiseren zoals een energielunch of informatiekraampje in de wijk? Neem dan contact op met Petra van den Berg: petra@aktiegroepoudewesten.nl of 010 – 436 17 00

Zelf energiecoach worden?

Elk jaar worden bewoners opgeleid tot energiecoach. Ook brengt de Aktiegroep het Oude Westen alle energiecoaches regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en gezamenlijke activiteiten te ontplooien. De ambitie is om de komende 5 jaar minimaal 300 wijkbewoners adviezen op maat te geven. Langzaam maar zeker zal de kennis zich verspreiden en een voedingsbodem in de wijk ontstaan voor verdere stappen naar aardgasvrij. Doe je mee? Neem voor meer informatie contact op met Petra van den Berg: petra@aktiegroepoudewesten.nl of 010 – 436 1700

Energiebesparingstips

Door kleine aanpassingen te doen in je gedrag kun je al energie besparen en je rekening omlaag brengen. Als je dagelijks 5 minuten in plaats van 9 minuten doucht, bespaar je per jaar al ruim 60 euro op water en gas. Naast korter douchen, kun je ook bijvoorbeeld de gordijnen ’s avonds dicht doen, elektrische apparaten en overbodige verlichting uitzetten.

Meer weten over de werkwijze van de energiecoaches in het Oude Westen?

Woon of werk je in ander wijk en wil je meer weten over de werkwijze van de energiecoaches in het Oude Westen? Wat zijn de succesfactoren van de aanpak en waar met je op letten als je in je eigen wijk actief wordt? De Aktiegroep het Oude Westen helpt je graag verder. Neem contact op met Petra van den Berg: petra@aktiegroepoudewesten.nl of 010- 436 17 00.