Geveltuin XXL

Op verschillende plekken in het Oude Westen werden trottoirs gebruikt als honden- en mensentoilet. In de Bloemkwekersstaat en de Schietbaanstraat zijn plannen gemaakt om de trottoirs te versmallen en te vergroenen zodat zachte overgangen ontstaan, de zogenaamde vestibules. Zo wordt de overlast tegengegaan, water gebufferd en neemt betrokkenheid van bewoners bij elkaar en bij de buurt toe.

Gouvernestraat XXL In de Gouvernstraat heeft Steven Weerwind een aantal buren overtuigd en geactiveerd om gezamenlijk een XXL Geveltuin aan te leggen.

Hij wil samen met de buren en de tegenovergelegen ondernemers de handen in één slaan om de tegels te verwijderen. Daarvoor in de plaats komt er een tuin van 4 meter diep.

De bewoners gaan dit onderhouden. Bij dit project heeft de Gebiedscommissie Centrum en het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard financiële toezeggingen gedaan. Stadsbeheer en Stadsontwikkeling Rotterdam zijn positief en ondersteunen het project. De technische check met betrekking tot kabels en leidingen geeft geen problemen.

Na de zomer van 2015 zal de tuin worden aangelegd. Contactpersonen: Steven Weerwind (bewoner), Petra van den Berg (opbouwwerker) en Wolbert van Dijk (landschapsarchitect en mede initiatiefnemer) 010-4361700

Geveltuin XXL- Schietbaanstraat

gevel schietbaanstraat

Geveltuin XXL -Gouvernestraat ( zoals deze moet worden na de zomer)

geveltuin